|
Stanislav Cintavý

V ročníku 2024 uvidíme v 1.BLMF až štyroch nováčikov, favoriti sú tí istí

BRA

Naruší hegemóniu trojice stálic BLMF niektorí z iných štandardných tímov, alebo dokonca priamo jeden z nováčikov?

Ročník 2024  bude v 1.BLMF až 10-členný a odohrá sa v základnej časti klasickým ligovým dvojkolovým systémom. Následne poslední štyria odohrajú osemfinále. Dvaja víťazi a TOP6 tímov tak vytvorí štvrťfinálové dvojice, ktoré pokračujú až do finále. 

Kto sú účastníci sezóny 2024? 


FC BPN - dvojnásobný víťaz SZMF Winter cupu, dvojnásobný vicemajster Slovenska a Majster Slovenska z roku 2021, 3 násobný vítaz BLMF.  Tím píše už 16 rokov fungovania a patrí medzi elitu malého futbalu nielen v našej lige, ale aj na Slovensku. Do najbliších MSR v lete, môžeme oficiálne tento tím pasovať ako klubového lídra na Slovensku, keďže v januári zvíťazili na Winter Cup 2023 v Korni. 

AC N3M - obhajca trofeje, ktorý zvíťazil v BLMF už dva krát po sebe, celkovo tri krát. Tím s výraznými individualitami, bude opäť patriť k favoritom. Predpokladáme, že v ich drese uvidíme aj niektorých hráčov Mystery, ktoré ohlásilo ukončenie činnosti. 

PAPALALULU - tradičný účastník a najúspešnejšie mužstvo BLMF so štyrmi titulmi. Vekový priemer síce patrí k najvyšším ale disponujú obrovskými skúsenosťami a najmä azda jedným z najlepších hračou na Slovensku - Martinom Jurkemikom. Na poslednom Winter cupe skončili na piatom mieste. 

ENGERAU BOYS - neustále sa zlepšujúce mužstvo, ktoré v BLMF zatiaľ získalo iba titul z 2.BLMF, v minulom roku dokonca vypadlo už v štvrťfinále. Tento rok však Majky Topor má oveľa vyššie ambície, ktoré vychádzajú najmä z krásneho bronzového umiestnenia na Winter Cupe v Korni. 

MENEŽERIS - mužstvo, ktoré dokázalo dva krát poraziť v minulej sezóne víťaza z N3M a napokon získalo bronz. Je to tradičný "čierny kôň" súťaže, ktorý ale dokáže aj prekvapujúco zakopnúť. 

RINOSI - chlapci sú v BLMF vyše 5 rokov a tak ako rastú, tak rastú aj ich výkony. Ak prídu v plnej zostave tak dokážu konkurovať aj tým najlepším. V poslednom ročníku vypadli v štvrťfinále s N3M, ale rozhodujúci gól inkasovali až dve minúty pred koncom. 

THE SHADOWS - mužstvo ktoré šokovalo na BLMF Winter Cupe, pretože vyradilo Engerau a aj FC BPN, pričom vo finále prehralo iba o gól s Papalalulu. V Toplige sú v druhej lige, avšak ich ambície sú prvoligové. V BLMF budú chcieť bojovať o priečky zaručujúce postup na národne podujatia. 

ALL STARS - mužstvo ktoré pred pár rokmi hralo BLMF, ale nižšiu súťaž. Jedná sa mladších chalanov, taká dvojička Rinosov. Uvidíme s akými ambíciami budú v tomto ročníku, ale určite dajú o sebe vedieť. 

BAROŇÁCI - absolútna novinka na mape malého futbalu. Mužstvo ktoré by malo byť poskladané z chlapcov hrajúcich nižšie futbalové ligy, začne svoje pôsobenie hneď v našej 1.BLMF.  V dnešnej dobe je naozaj cenné privítať úplne nový tím a preto sa na chalanov tešíme a držíme im palce. 

ANTI FOOTBALL CLUB ORAVAN - klub zložený najmä z chalanov z Oravy je osviežením bratislavských ligových trávnikov, pretože v Toplige taktiež odohrajú svoju prvú 1.ligovú sezónu. V rámci BLMF môžu byť skutočným čiernym koňom a pokojne môžu zaútočiť aj na tie najvyššie priečky. 

Zoznam všetkých účastníkov 1.BLMF nájdete tu. 



submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 11 105:51 31
2. ENG Engerau Boys 11 75:37 24
3. PAP Papalalulu 11 81:57 20
4. ALL All Star 11 68:56 20
5. MEN Menežeris 11 44:41 19
6. ACN AC N3M 11 58:52 18
7. FCR FC Riňoši 11 42:58 14
8. AFC AFC Oravan 11 49:75 12
9. SHA Shadows 11 41:81 6
10. BAR Baroňáci 11 34:89 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. BPN Šimon Štefanec 25 Gólov
2. ACN Daniel Filip Mašulovič 16 Gólov
3. PAP Michal Javnický 14 Gólov
4. AFC Matej Chorvát 14 Gólov
5. ACN Šimon Chalány 13 Gólov
6. FCR Jakub Paštinský 12 Gólov
7. ENG Roman Rusnák 12 Gólov