|
Ivan K.

Po základnej časti #2: Inter aj Riňosi v TOP6, Menežeris a Pudingáči zaútočia zdola

BRA

Mladí Interisti si hneď po postupe do 1.BLMF vybojovali účasť v skupine medzi elitou, čo sa podarilo prekvapujúco aj Riňošom. Menežeris chýbal na postup bod a cestu do playoff si bude musieť vybojovať zo spodnej skupiny. Pudingáčov ťahali dve brazílske hviezdy, no žiaľ , samotná dvojica nestačila ťahať celé mužstvo.

PUDINGÁČI - 8.MIESTO

Ak by sa odovzdávali ceny v malom futbale ako pri Slávikovi, toto mužstvo môžme kľudne vyhlásiť za víťaza v kategórií "Skokan roka". Tento tím sa za posledné dva roky vyšvihol neskutočným tempom. Ich príchod do BLMF bol nenápadný. Po parádnych výkonoch , úspešných zápasov v inej bratislavskej súťaži sa do 2.BLMF prihlásili v druhej polovici minulého roka. Tento rok boli nasadení medzi elitu a zaslúžene. Krst ohňom mali v zápase proti AC N3M, ktoré sa v tom čase snažilo o reštart po neúspešnej minulej sezóne a problémami v zostave. Favorit síce vyhral najtesnejším rozdielom, ale Pudingáči im nedali nič zadarmo. O týždeň si víťazstvo už pripísali aj keď po penaltách. Chlapcom sa páčili nervy-drásajúce zápasy, keďže v treťom kole vyhrali nad elitným FC BPN opäť o 1 gól. Pudingáči sa s nikým nepárali a po piatich kolách mali na konte 4 výhry a len jedinú porážku. Ako to však býva, po hodoch väčšinou prichádza bruchabôl. Začali prichádzať prehry a ďalšie víťazstvo si pripísali až v predposlednom kole a aj to vďaka kontumácie proti AC GLOBUS

Pohľad redakcie

Edson Da Silva a Lucas Eduardo Ramos dali dokopy za svoje mužstvo 43 gólov!! To je 62 percent všetkých gólov, ktoré mužstvo dosiahlo. K nim keď pripočítame 13 gólov Davida Benscíka, dosiahneme číslo 81 percent. K tomu musíme pripočítať skvelého Olejníka v bráne, ale napriek tomu, to v BLMF nestačilo na TOP6 a pokúsia sa o playoff zabojovať z dolnej skupiny. Ofenzívna sila nie je rovnomerne rozdelená medzi ostatných a ich hra je priamo založená na týchto dvoch legionárov. Skúsené mužstvá si budú vedieť poradiť s touto taktikou aj bránením oboch hráčov. Po doplnení dvoch, či troch hráčov, ktorí by vedeli vhodne doplniť a podporiť útok by mohlo posunúť tím v ďalších ročníkoch dokonca do TOP 4.

 

MENEŽERIS - 7.MIESTO

Mužstvo, ktoré je stále spájané s J.Kapičákom, patrilo niekoľko rokov dozadu medzi mužstvá, ktoré dokázali polovicu ligového pelotónu pokaziť večer dvojciferným výpraskom. Tieto pozície sa postupne strácajú a tento rok sa do TOP 6 sa mužstvo prekapujúco nedostalo a to vďaka zlému vzájomnému zápasu s Riňošmi. Treba povedať, že od postupu ho delili štyri minúty v zápase Inter - Riňosi, kde Riňosi postupový gól strelii v 56 minúte.  Prvé kolo museli prijať zaslúženú prehru proti hegemónovi súťaže PAPALALULU. V druhom zápase prišlo až 13 hráčov zabojovať s Mystery, ktorému uštedrilo iba jednu z troch prehier. však počas súťaže stratili (niekedy až zbytočne) s ich priamymi súpermi - Interom, Riňošmi, či s AC N3M, ktoré už v čase zápasu bojovalo o prežitie. Jediný bod, ktorý im chýbal na postup je práve výhra s RK Academy, s ktorou si poradila až po penaltách. Ofenzíva nie je silnou stránkou tímu, zatiaľ čo v obrane patria z dolnej šestice medzi najlepších.

 Pohľad redakcie

Je to až paradox, no ak by sme postavili vedľa seba všetkých hráčov zo súpisky Menežeris, ťažko by sme našli niekoho, kto by v tíme bol doslova podpriemerný. V mužstve je veľa naozaj kvalitných a šikovných hráčov, na ktorých je radosť pozerať. Skutočne kvalitný brankár, obrana či hráči špičkových kvalít v útoku. Lepšie umiestnenie ich stála možno nedostatočná dochádzak v niektorých zápasov, ale aj kus smoly, nakoľko mnohé zápasy prehrali najtesnejším rozdielom. V druhej časti súťaže má mužstvo stále šancu na reparát a prebojovať sa do bojov o medaile. Mužstvo Menežeris však na malofutbalovú mapu stále patrí a možno v budúcnosti budeme opäť svedkami ich fenomenálnemu návratu medzi absolútnu elitu.

 

FC RIŇOŠI - 6. MIESTO

Nenápadný tím , ktorý je stále veľkou neznámou pre väčšinu mužstiev. Keď v prvom kole porazili veľkého favorita FC BPN, Riňoši si začali získavať záujem ostatných klubov. Vynikajúci zápas zopakovali aj o týždeň neskôr, keď vo vyrovnanom šlágri prehrali s Pudingáčmi až na penalty. Riňoši si potom nedokázali poradiť s omladinou z Engerau Boys, za to však o kolo neskôr dokázali poraziť Menežeris. Prišla však kríza a v nasledujúcich kolách nezískali ani bod, naopak, od Glóbusu inkasovali 14 gólov, Mystery im nadelilo 13. Mužstvo Riňošov sa začalo prepadávať v tabuľke a do TOP 6 sa dostali vďaka skvelému finišu, keď z posledných 3 kôl si zapísali 9 bodov. 

Pohľad redakcie:

Riňoši žiaľ doplácajú na zlý útok, a nízku produktivitu práve v ofenzívnej časti. Len 50 strelených gólov je žiaľ veľmi málo. Na porovnanie , predposledný Galacticos dalo len 4 góly menej. Mužstvo ma niekoľko kvalitných mladých futbalistov, technicky zdatných s dobrou kondíciou. Mínusom je ich hra, takzvaný "hurá systém", ktorým sa veľakrát prezentujú. Týmto spôsobom inkasuje veľa gólov a súperi s dobrou defenzívou dokážu tlak mladých ustrážiť. Mladé pušky však môžu byť čiernym koňom súťaže, v Play off budú môcť opäť prekvapiť ako v úvodnom kole základnej časti.

 

INTER BRATISLAVA - 5. MIESTO

Mladí "žltočierni" minulý ročník ukazovali svoje kvality v 2.BLMF a celkom zaslúžene dostali od vedenia BLMF možnosť účinkovať medzi elitou. A že sa nestratili ani medzi najlepšími ukázali jarnú časť celkom jasne. Po prvých piatich kolách im v tabuľke svietilo 12 bodov a súperi nevedeli, čo sa deje. Napriek tomu, že Interisti taktiež hrajú veľakrát "hurá" systém. Ak útočia, tak všetci, no potom chýbajú v obrane. Bod uchmatli AC N3M, a málo chýbalo aby porazili v dohrávke aj Mystery. Hviezdou tímu je Andrej Cumakov. Tento talentovaný bombardér dal 17 gólov a je veľkou osobnosťou mužstva.

Pohľad redakcie:

Je vidieť, že tím je zložený z mladých trénovaných Interistov. Klobúk dole, že klub podporuje dorastencov a mladých chlapcov v malom futbale, kde sa zlepšujú v kombinačnej rýchlej hre a technike. V dnešnej dobe je to priam zázrak a preto dávame klubu veľké plus. A. Cumakov je rozdielovým hráčom mužstva , vďaka ktorému si teraz mužstvo zahrá s tými nelepšími. Výhodou tímu je široká možnosť posíl z vlastnej liahne a preto je mužstvo nevyspytateľné. Inter môže v nadstavbe získať nejaké , ktoré by ich teoreticky mohlo posunúť na 4.miesto play off.

 Prvý diel článku (9-12. miesto) nájdete tu. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 2 21:8 6
2. PAP Papalalulu 2 12:8 6
3. FCR FC Riňoši 2 12:8 6
4. MEN Menežeris 2 12:9 6
5. AFC AFC Oravan 2 12:7 3
6. ENG Engerau Boys 2 10:11 3
7. ACN AC N3M 2 8:10 0
8. BAR Baroňáci 2 11:16 0
9. SHA The Shadows 2 4:13 0
10. ALL All Star 2 7:19 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 10 Gólov
2. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
3. BPN Milan Nestorik 4 Gólov
4. FCR Jakub Paštinský 4 Gólov
5. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov
6. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov
7. BPN Silvester Jáger 3 Gólov