|
MM

Štvrťfinále 1.BLMF prinieslo až tri penaltové rozstrely, po jednom sa lúčil favorit

BRA

Známe veta, že v playoff nie sú favoriti sa naplno potvrdila. S výnimkou jedného zápasu sme boli svedkami dramatických priebehov stretnutí a aj prekvapivých rozuzlení.

Papalalulu - Engerau 10:3

Tento zápas mal byť podľa papierových predpokladov jednoznačný a tak aj bolo. Engerau stačil súperovi odpovedať do stavu 3:2, potom však skúsené Papala svoj stroj rozbehlo naplno a zápas si bez problémov kontrolovalo až do konca. Posledné dva zápasy Papala nad týmto súperom nevyhralo, preto Engerau cítili možnosť uspieť aj v tom treťom. 

"Na zápas sme sa tešili, rešpekt zo súpera musel ísť bokom, veril som, že vyhráme. Zišli sme sa v dobrej zostave, v tíme bolo cítiť dobrú náladu a chémiu. Súper podal sympatický výkon, ale kvalita bola dnes na našej strane," povedal po zápase manažér obhajcu trofeje Miro Žídzik. 

"Dnes sme na súpera nemali, nemáme si čo vyčítať, kvalitou nás jednoducho prevýšili. Vyzdvihol by som najmä výkon Gagiča, ktorý nám robil obzvlášť problém," skonštatoval hrajúci manažér Engerau Majky Topor. 

Papala sa stretne v semifinále prekvapujúco s Menežeris, na čo Miro Žídzik reagoval nasledovne: "Tento tím poznáme veľmi dobre a zápasy sú vždy zárukou kvality. Súper určite príde v čo najsilnejšej zostave a jeho výhodou je, že nemá čo stratiť. So žrebom som však spokojný, očakávam kvalitný zápas, ale naším jediným cieľom je vyhrať."

FC BPN - Menežeris 3:4 p.p

Prekvapenie však prišlo v zápase hranom netradične už o 19.00. Do 32.minúty svietil na tabuli stav 0:0 a naozaj sa zdalo, že to bude zápas o pár góloch, nakoľko na oboch stranách sa stretli výborní gólmani. BPN mal počas celého zápasu hernú prevahu, Menežeris sa sústredil najmä na brejky. Do vedenia napokon šiel favorit po góle Chamillu a o pár minút zvyšoval šikovne Juhos. Následne na to vyšla individuálna akcia Pálkovi, aby v 52 minúte vyrovnal Priškin. FC BPN ešte zvládol aj tento ťažký moment, keď sa v skrumáži presadil opäť agilný Juhos. Keď už to vyzeralo na vydreté víťazstvo favorita, prišiel možno posledný útok a brankár Menežeris v power play nahodil na bránu súpera "žabku" a ta na prekvapenie všetkých končí v sieti súpera. BPN stihol ešte tesne po rozohrávke vystreliť, keď Nestorík mieril do šibenice brány, ale brankár Adam Havlík potvrdil svoj fantastický výkon krásnym zákrokom. V penaltách sa napokon smutným hrdinom stal práve Patrik Juhos, ktorý ako jediný v štvrtej sérii nepremenil svoj pokus a tak šanca na titul pre FC BPN definitívne padá. 

"Veľmi ťažko sa vyjadruje po takomto zápase, kde ani niet čo poriadne vytknúť hráčom, ich nasadenie bolo maximálne, bolo to aj vidieť po zápase, keď naozaj vládol na lavičke veľký smútok. V zápase sme mali sme viac z hry, aj viac šancí, ale rozhodujú strelené góly a tých sme proste nedali viacej. V závere sme mali obrovskú šancu na 4:2, keď Šlehy nešťastne zle trafil  prihrávku Erika prakticky do prázdnej brány, tam sme mohli zápas zavrieť," konštatuje manažér FC BPN Stano Cintavý. 

Rolu outsidera a aj taktiku, ktorú bolo jasne vidieť na ihrisku potvrdil aj manažér Menežeris Peter Šufliarsky. 

"Proti Beponu sme boli v jasnej roly outsidera, ale zisťujeme, že táto rola nám sedí viac, ako keď musíme búšiť do súpera. Nastupovali sme jednoznačne s defenzívnou taktikou, vyčkávať na chyby súpera a hroziť s protiútokov. Za nepriaznivého stavu 0:2 nás gólom a la Neymar rýchlo vrátil do zápasu Pálka. Treba však férovo povedať, nebyť skvelého brankára Adama Havlíka, skóre mohlo byť úplne iné."

 "Áno kuriózne je, že nás prakticky vyradil brankár, ktorý za nás chytal minulú sezónu, ale tak na to sa nemôžeme sťažovať, záver sme mali zvládnuť takticky lepšie, my sme predsa viedli o gól. Možno sme mohli trošku viac podržať loptu, jednoducho natiahnuť čas, nedovoliť súperovi aby s loptou hral on. Možno prestriedať,  jednoducho takýto záver, by si také skúsené mužstva už malo postrážiť, bohužiaľ je to teraz akurát ťažké ponaučenie do budúcna. Mrzí ma to o to viac, že sme dokázali postaviť naozaj kvalitné mužstvo so skvelým brankárom, ale na druhej strane aj to je dôkaz, že konkurencia v BLMF je extrémne silná," uzavrel Stano Cintavý. 

Situáciu s brankárom Peter Šufliarsky vysvetlil takto: "Chvalabohu za Adama, v zálohe máme štyroch brankárov a všetci nám z rôznych dôvodov vypadli, dve hodiny pred zápasom sme boli odhodlaní hrať s hráčom v bráne. Napokon sme zohnali Adama, ťažko povedať, či nejako vnímal, že predtým chytal za BPN v každom prípade bol hráčom zápasu, keďže chytil čo sa dalo, dal gól na 3:3 a ešte aj nekompromisne premenil penaltu. V penaltách sme si verili, každý s chalanov ktorý išiel si veril, nikoho sme nemuseli tlačiť, možno aj tým sme prevýšili súpera v tejto lotérií."

V semifinále Menežeris nastúpi proti Papalalulu, kde sa rola outsidera prenesie ešte viac. 

"Bude to iný zápas ako proti BPN, každopádne chceme vyhrať. Bez ohľadu na výsledok, sme nesmierne radi, že po nie vydarenej základnej časti sme sa prepracovali medzi TOP4 v BLMF. Teraz už nemáme čo stratiť a tešíme sa na semifinále," uzavrel šéf Menežeris. 

Mystery MFC - Inter BLMF  6:5 p.p

Súboj štvrtého s piatym po nadstavbe sľuboval vyrovnaný zápas a tak sa aj stalo. Prvá rana pre mladých Interistov prišla ešte pred zápasom, keď im zo zostavy vypadol brankár, čo sa možno nakoniec ukázalo ako fatálne. V úvode duelu si to akoby neuvedomovali a svojho súpera zovreli do kliešti a jasne dominovali. Vyzeralo, že tento zápas zvládnu aj bez brankára. Lenže v polovici stretnutia akoby im došla para a Mystery sa postupne vracalo do zápasu s vedomím toho, že jednoducho taktika musí byť jednoduchá - všetko čo sa dá posielať na bránu, kde stál hráč a nie brankár. Záver zápasu už patril Mystery, ale súper stále viedol, čo však neplatilo v poslednej minúte, kedy sa Mystery podarilo prepasírovať loptu do brány a vynútiť si penaltový rozstrel. 

Ten bol napokon tiež dramaticky, až piati strelci svoj pokus nepremenili, napokon v šiestej sérii Souček vyrazil pokus hráča Interu a Mystery sa mohlo tešiť z veľmi cenného postupu. 

Hektický zápas na lavičke prežíval aj manažér Mystery Ivan Křížek: 

"Boli momenty, kedy sa môj tep nedal na lavičke ani nahmatať, také pocity aké som mal v tomto zápase som nemal naozaj dlho. Mali sme využiť handicap súpera, ktorý hral bez brankára, my sme to však nielenže nevyužili, ale boli fázy zápasu, keď sa to defacto otočilo proti nám," sebakriticky priznal Ivan. 

Zápas mal akoby dve polovice, prvú kde jasne dominoval Inter, druhú kde Mystery postupne zobralo obraty do svojich rúk.  

"Vedeli sme presne, proti akému mužstvu ideme hrať. Hrali sme s nimi dvakrát tento rok a aj keď sme s nimi vyhrali, v zápase boli vždy lepší. My sme mohli vyhrať a prevýšiť ich len našou skúsenosťou, ktorú v tíme máme. Preto sme mali čakať na ich chyby, prehustiť stred a brániť ich od polovice ihriska. Je to normálna taktika, ak hráte proti behavému a technickejšiemu mužstvu. My sme však od začiatku hrali s nimi nezmyselne vysoký pressing, nestíhali sme sa vracať do obrany a nechávali sme sa zbytočne prečíslovať. Museli sme zobrať TIMEOUT, kde som zdvihol trošku hlas. Niektorí sa zdravo nahnevali a nakoniec vďaka tomu sme "utrpeli" víťazstvo," popisuje Ivan. 

Na otázku či veril, že mužstvo v ťažkom zápase v samotnom závere vyrovná Ivan odpovedal nasledovne: 

"Ako manažér mužstva by som takéto veci nemal ani hovoriť, ale už som neveril. V tomto zápase sme sa trápili vo všetkých smeroch. Každý jeden hráč chcel veľmi, ale nešlo to. O to viac si vážim, že to nakoniec nevzdali a ukázali to Mysterácke srdiečko. Bol to pre nás rozhodujúci zápas sezóny, keďže cieľom bolo minimálne vyrovnať 4.pozíciu z minulého ročníka. To sme dokázali napriek stále väčšej kvalite ligy. Na druhej strane si myslím, že keby sme vo ¼ finále nastúpili proti akémukoľvek inému mužstvu čo sa dostalo do Play off, nepostúpili by sme. Nemali sme svoj deň a skúsenejšie mužstvo by to využilo," sebakriticky spresnil manažér čarodejníkov. 

Úspech v zápase ide najmä na vrub skvelého brankára Součeka a aj vďaka nemu sa Mystery v semifinále postaví proti N3M. 

"Jeho výkony sú tento rok naozaj kľúčové pre naplnenie našich cieľov v tomto ročníku. Nemá v podstate žiadne výkyvy, je na seba náročný (niekedy až moc) a momentálne má u ako nikdy predtým. Tento zápas opäť držal nádeje do poslednej minúty a veril svojim spoluhráčom. Penalty sú náš postrach, ale tento krát sme ich zvládli. Čo sa týka súpera v semifinále je to už nemá zmysel riešiť. Vzťahy medzi našimi mužstvami nie sú ideálne ako v minulosti, ale stále rešpektujem ich silu a prejsť do finále bude náročná úloha," uzatvára "Pán Ivan". 

AC N3M - RInosi 5:4 p.p

Favoritom bolo mužstvo vedené manažérom Jakubom Holešom, ale aj tento zápas napokon dospel do remízového konca. Treba však povedať, že Rinosi zanechali veľmi dobrý dojem, bol to určite ich najlepší zápas v sezóne, boli rýchli, hrali s obrovským nasadením, a N3M v podstate doťahovali celý zápas vývoj. Rinosi viedli v závere 4:3, avšak inkasovali lacný gól z pomerne veľkej diaľky a v úplnom závere sa im zranil brankár a do brány sa tak na penalty musel postaviť kapitán Peter Majerčák. V penaltovom rozstrele však už N3M potvrdil svoju veľkosť, jeho hráči až na Michala Uhliarika boli nekompromisní a vydreli si postup. 

Ihneď po stretnutí kapitán Majerčák mohol svojich hráčov len pochváliť: "Bol to dobrý výkon, ale mali sme vyhrať, nepremenili sme množstvo šancí, ktoré mali skončiť gólom. Veľká smola nás postretla aj závere, keď sa zranil brankár, verím, že by nejakú penaltu chytil," netajil smútok kapitán mladých Rinosov. 

Naopak manažér N3M bol s výsledkom spokojný aj keď priznal, že to bolo mimoriadne ťažké. 

"Tempo zápasu bolo neskutočné, miestami sme mali čo robiť, ale kľúčové bolo že sme nestratili kontakt a výborne zachytal náš brankár Thomas. V penaltovom rozstrele som našim chalanom veril, mali sme lepšieho brankára aj skúsených strelcov. Z postupu mám veľkú radosť, o to väčšiu keďže zápas bol fyzicky náročný. Spotil som sa aj ja na striedačke," vtipne uzatvoril Kubel, ktorého čaká na ceste do finále Mystery. 

Pri čakaní na výsledok duelu Inter - Mystery nám prezradil, že radšej by hrali s Mystery. "Určite nám bude vyhovovať viac Mystery, Inter je behavé mužstvo a to už po Rinosoch kľudne oželieme. Mystery poznáme a ich herný štýl nám vyhovuje viacej, postup do finále je samozrejme náš cieľ," uzatvoril Jakub Holeš. 

Program semifinále a zápasov o umiestnenie nájdete tu. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 1 14:3 3
2. FCR FC Riňoši 1 5:2 3
3. MEN Menežeris 1 7:5 3
4. ENG Engerau Boys 1 5:4 3
5. PAP Papalalulu 1 3:2 3
6. ACN AC N3M 1 2:3 0
7. AFC AFC Oravan 1 4:5 0
8. BAR Baroňáci 1 5:7 0
9. SHA The Shadows 1 2:5 0
10. ALL All Star 1 3:14 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
2. AFC Matej Chorvát 4 Gólov
3. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov
4. BPN Milan Nestorik 2 Gólov
5. BPN Patrik Juhos 2 Gólov
6. FCR Jakub Paštinský 2 Gólov
7. ENG Roman Rusnák 2 Gólov